vrijdag 25 december 2015

Kerstmis in de Dordogne

Deze week hadden we ons voorgenomen om even wat tijd vrij te maken voor ons blog.
Helaas hebben we het oude blog zo lang niet gebruikt, dat dat niet meer actief is. Vandaar een nieuwe versie.
Het is nog even puzzelen om te zien hoe alles ook al weer werkt.
We willen proberen julie op de hoogte te houden van onze vorderingen op de boerderij en dan met name de camping, die komende zomer officieel gaat worden geopend!

http://joliesallures.free.fr/safari.html

De afgelopen maanden hebben we enorm geluk gehad met het weer. Het is een milde en droge winter tot nu toe. Wat wil zeggen dat we nog steeds met de Bobcat (onze grote vriend!) kunnen werken.


En dat was ook wel nodig.
Er komen altijd allerlei klusjes tussendoor, die ook lang duren. Freek kan dus nooit een fulltime week bijvoorbeeld alleen maar graven.

Vandaag is de grote dag dat hij de laatste restjes geul dicht kan maken!
Er ligt nu een drainage van 6 x 28m, drie tanks van ieder 3000liter en een heleboel meters (honderden!) naar de verschillende plaatsen waar de privé sanitair huisjes voor de safaritenten komen en naar het gezamelijke sanitair gebouw voor de caravans en tenten die geen privé sanitair hebben.

Afgelopen week was het nog zo warm dat we in t-shirt/blote bast konden werken!
Tot eind november heb ik nog de buitenkanten van de caravans kunnen schilderen.
Nu is er dus een rode caravan met hartjes op de deur en een turquoise caravan met een "kunst" schildering.

De rest van de winter kan ik dan gebruiken om de binnenkant te "pimpen". Leuke kussens en gordijntjes maken en als het niet te koud wordt, kan ik ook de binnenkanten van de caravans gaan schilderen in vrolijke kleurtjes. De rode wordt van binnen ook helemaal rood en wit... Een beginnetje is al gemaakt.
En Freek kan verder met het bouwen van het sanitair gebouw  en de terrassen en overkappingen voor de caravans en tenten.

En om terug te komen op de titel van dit artikel: Kerst hebben we vorige week gevierd met het optreden van de verschillende koren (Freek zingt in Terrasson, Dorine dirigeert de Connect Singers waar Freek ook in zingt) en gisteren met engelse en franse vrienden.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten